Juventus dankt Mandzukic voor zege op Empoli

2 april 2016, 22:50

Juventus heeft voor de vijfde keer op rij een driepunter gescoord in de Italiaanse competitie. De titelverdediger zegevierde zaterdag voor eigen publiek met 1-0 over middenmoter Empoli. Mario Mandzukic kroonde zich met een doelpunt in de eerste helft tot matchwinner.

Mandzukic maakte met een rake kopbal op slag van rust het verschil namens Juventus in het treffen met de Toscaanse club. De Kroatische aanvaller had succes na een voorzet van Paul Pogba vanaf de linkerflank.

Hoewel de marge nipt was, was de zege van Juventus wel verdiend. De Champions League-runner-up van het afgelopen seizoen kreeg de betere kansen, maar wist keeper Lukasz Skorupski niet vaker te passeren. De Poolse sluitpost was in de tweede helft nog wel goed weg gekomen bij gestuntel van zichzelf. Skorupski dacht de bal weg te peren, maar trapte naast het speeltuig. Hij herstelde zijn fout wel zelf, door terug te rennen en de bal nog op te rapen voordat Juan Cuadrado kon schieten.

Koploper Juventus heeft nu een voorsprong van zes punten op nummer twee Napoli, maar dat team gaat zondag nog op bezoek bij Udinese.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!