Napoli maakt uiterst dure misstap bij Udinese

Jw
3 april 2016, 14:43

Napoli heeft in een cruciale fase van de competitie een nederlaag geleden. De titelkandidaat uit Napels verloor met 3-1 op bezoek bij Udinese, waardoor de achterstand op Juventus op is gelopen tot zes punten. Gezien de denderende vorm van de koploper kan dat wel eens een hele dure nederlaag worden.

Udinese moet normaal gesproken een prooi zijn voor Napoli, dat dit seizoen als enige club de inhaalrace van Juventus wist bij te houden. De middenmotor uit de Serie A bleek echter een een uiterst taaie tegenstander vandaag.

De thuisploeg kwam op voorsprong via Bruno Fernandes, die met succes doel trof vanaf de stip. Even later mocht hij dat opnieuw doen, maar toen miste de technisch begaafde middenvelder. Tussendoor had Gonzalo Higuaín zijn dertigste doelpunt van het seizoen geproduceerd, waarmee hij zich kroonde tot meest scorende speler van Napoli in één seizoen. Bovendien komt hij in de buurt van het doelpuntenrecord van Gino Rossetti, die in het seizoen 1928/29 (!) 36 keer scoorde. 

Op slag van rust deelde Udinese alsnog een tik uit. Fernandes liet zien over veerkracht te beschikken door zijn ploeg met een omhaal op voorsprong te zetten (2-1). Toen Udinese de voorsprong ook nog uitbreidde naar 3-1 door een treffer van Cyril Thereau namen de frustraties toe bij de gasten. Higuaín ontplofte toen hij voor een lichte overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De Argentijn gaf de scheidsrechter een lichte duw en moest vervolgens worden gekalmeerd door zijn teamgenoten. Met een cruciale nederlaag en een aanstaande schorsing van de clubtopscorer eindigde de middag in Udine in mineur voor Napoli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen