Tien man Groningen stelen overwinning in Den Haag

Jw
3 april 2016, 16:45

FC Groningen heeft na zes nederlagen eindelijk weer eens gewonnen. De Noorderlingen stalen de overwinning in Den Haag door een pegel van Rasmus Lindgren. Grote held was Sergio Padt die Mike Havenaar en Kevin Jansen meerdere keren van scoren afhield met katachtige reflexen. ADO speelde een uur lang met tien man maar wist daarvan niet te profiteren: 0-1.

Die tactiek bracht FC Groningen, dat aan de slechtste reeks in de clubhistorie bezig was, in de problemen. Zowel Schaken als collega Edouard Duplan was zijn tegenstander de baas en voedde Havenaar met voorzetten vanaf de zijkant. Drie keer ontsnapten de Groningers voor rust aan een achterstand. Sergio Padt redde geweldig op kopballen van Havenaar en Kevin Jansen. De Japanse spits miste bovendien het doel op een haar na een voorzet van Schaken en een geplaatste kopbal.

Ook na het wegzenden van de aanvalsleider van Groningen bleef ADO geduldig op zoek naar de openingstreffer. Cruciale ingrepen van opnieuw Padt en linksback Lorenzo Burnet voorkwamen treffers van Havenaar en Jansen. Ook ADO-keeper Martin Hansen, die een groot deel van de wedstrijd niets te doen had, bleek nog scherp bij een poging van Jesper Drost. Een schot met de linkerwreef van de middenvelder leek onderweg naar de kruising tot Hansen de bal uit de linkerbovenhoek tikte.

Het was de eerste waarschuwing voor ADO, dat weinig haast maakte om de overtalsituatie om te zetten in doelpunten. Met de balvaste Alexander Sørloth voor Juninho Bacuna kreeg Groningen ook wat meer grip op de wedstrijd. Het tweede schot op doel in de hele wedstrijd van de bezoekers was wel raak. Lindgren klopte Hansen met een vrije trap van grote afstand. De kanonskogel van de centrumverdediger ging langs de muur en verdween in de rechterhoek: 0-1. Een slotoffensief met opnieuw enorme kansen voor Havenaar leverde vervolgens geen goal meer op voor ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen