Veltman vindt Ajax stukken sterker dan vorig seizoen

4 april 2016, 10:46   Bijgewerkt: 4 april 2016, 12:50

Met nog vijf speelronden te gaan stevent Ajax vol vertrouwen af op het kampioenschap van Nederland. De Amsterdammers staan niet alleen twee punten los van PSV, maar hebben op papier een eenvoudiger programma dan de titelconcurrent en zijn bovendien in de 'winnig mood'. Het gevoel is een stuk beter dan vorig seizoen, zo zegt Joël Veltman in een interview met FCUpdate.nl.

Los van het feit dat Ajax vorig seizoen ruimschoots haar meerdere moest erkennen in PSV en nu aan kop gaat, verzamelde de formatie van coach Frank de Boer ook veel minder punten. In de huidige jaargang staan de Ajacieden na 29 speelronden op 71 punten met een doelsaldo van 71-18, terwijl ze vorig seizoen na evenveel wedstrijden op 63 punten (62-26) stonden. Vorig seizoen werden er niet alleen drie wedstrijden minder gewonnen, maar ging het ook vaak veel stroever als er een overwinning werd geboekt.

Veltman merkt dat het vertrouwen dit seizoen vele malen groter is. Ajax geeft weinig weg en maakt, onder aanvoering van de opgebloeide spits Arek Milik, steeds meer doelpunten. "Als je echt moeite hebt om wedstrijden te winnen, dan ga je ook moeilijker naar de wedstrijden toe. Nu zie je dat het vertrouwen juist groot is en dat je daardoor makkelijker wint. Dat is het verschil met vorig seizoen. Toen ging het soms heel moeilijk. Dat is nu wel anders", weet de verdediger.

Er is een aantal redenen voor dit verschil, stelt Veltman. Naast de sterke defensieve organisatie prijst de Ajacied de stabiliteit van de selectie. "De ondergrens ligt een stuk hoger, we hebben niet echt wedstrijden meer waarin we door de grens zakken. Natuurlijk moet we hier voor blijven waken in de toekomst, maar op dit moment winnen we de wedstrijden gewoon makkelijker. Dat is echt het verschil met vorig jaar."

Met wedstrijden tegen Cambuur (uit), Utrecht (thuis), Heerenveen (uit), Twente (thuis) en De Graafschap (uit) kunnen we gerust stellen dat Ajax op papier nog een redelijk eenvoudig programma heeft. "Maar je weet het natuurlijk nooit. Utrecht-thuis, Heerenveen-uit, Cambuur-uit, dat blijven altijd wel lastige wedstrijden", blijft Veltman voorzichtig.

Door: Koen Jans

[photo,96932,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen