Van Hanegem: "Eerbetoon indrukwekkender dan Clásico"

Ger
4 april 2016, 07:57

Willem van Hanegem is zeer te spreken over het eerbetoon dat zijn overleden generatiegenoot Johan Cruijff kreeg in de Amsterdam ArenA en Camp Nou. Voorafgaand aan de thuiswedstrijden van Ajax en FC Barcelona tegen respectievelijk PEC Zwolle en Real Madrid werd de legendarische nummer 14 herdacht.

"Uit alles bleek ook weer wat een grote voetballer hij was. Ik ging vorige week met mijn auto naar de wasstraat en ik werd gecondoleerd met het overlijden van Johan. Hetzelfde gebeurde toen ik boodschappen ging doen bij Albert Heijn. Je merkte dat het al die mensen echt iets deed', aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Bij Barcelona-Real Madrid was het eerbetoon voor Cruijff zaterdagavond veel indrukwekkender dan de wedstrijd zelf. Ik had hoge verwachtingen van het voetbal, maar het viel zwaar tegen. Barcelona speelde bedroevend. Het was slap. Die drie gasten voorin bij Barcelona bakten er niets van. En dan blijft er weinig over. Als dit vaker gebeurt, kan het Barcelona weleens gaan opbreken."

Hoewel de Catalanen aan de leiding gaan in de Spaanse competitie, sluit Van Hanegem niet uit dat het nog helemaal mis kan gaan voor de ploeg van trainer Luis Enrique. "Het zou me niet heel erg verbazen als Barcelona dit jaar geen grote prijs wint. Als ze morgen in de Champions League ook nog van Atlético Madrid zouden verliezen, dan worden ze nerveus. Het maakt de Champions League nu wel extra interessant. Er is geen uitgesproken favoriet. Ik geef Paris Saint Germain eigenlijk wel een goede kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen