AZ bereikt akkoord met NEC-aanvoerder Van Eijden

Ger
4 april 2016, 10:39

AZ gaat de selectie voor komend seizoen versterken met Rens van Eijden. De Alkmaarders hebben met de verdediger, die momenteel uitkomt voor NEC, een akkoord bereikt over een contract tot medio 2020. In Nijmegen loopt zijn verbintenis na dit seizoen af.

De 28-jarige Van Eijden doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en kwam eenmaal in actie voor de hoofdmacht. Na een verhuurperiode aan Willem II vertrok hij naar NEC. Van Eijden leek eerder dit kalenderjaar over te stappen naar Dinamo Moskou, maar die transfer werd uiteindelijk afgeblazen. Volgens NEC waren aanvullende eisen van de Russen de oorzaak van het mislukken van de overeenkomst. Met AZ heeft de NEC-captain nu alsnog een nieuwe werkgever te pakken.

"Met Rens halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. "Hij kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen