Mbokani stopt als international na zeer opmerkelijk conflict

5 april 2016, 16:45

Dieumerci Mbokani miste de kwalificatieduels voor de Afrika Cup 2017 tegen Angola die DR Congo speelde op 26 en 29 maart. Kort voordat hij wilde afreizen, vonden namelijk de aanslagen in Brussel plaats. Hij besloot om niet op het vliegtuig naar Kinshasha te stappen en in plaats daarvan bij zijn familie te blijven. Dat schoot de bondsvoorzitter van Congo in het verkeerde keelgat.

"Moet het leven stilstaan omdat er een aanslag is in Brussel?", toonde Constant Omari zich bijzonder weinig empatisch. De voorzitter kondigde tegenover verschillende media zelfs aan om sancties te treffen tegen Mbokani, die momenteel in de Premier League voor Norwich City uitkomt. Eerder speelde Mbokani voor Dynamo Kiev, RSC Anderlecht, VfL Wolfsburg, AS Monaco en Standard Luik.

Tegenover Congo FM was met stomheid geslagen door de reactie van Omari. "Na de aanslagen belde ik naar de coördinator van het nationale team om te laten weten dat ik niet in Kinshasha kon komen. Hij zei dat hij me de volgende dag zou bellen, maar dat deed hij niet. Ik hoorde zelfs niemand van de bond: geen bondscoach, geen coördinator én geen Omari. Steunbetuigingen heb ik nooit gehad", aldus Mbokani, die mede daarom niet meer voor de nationale ploeg wil uitkomen. "Ik heb constant problemen met de nationale ploeg. De manier waarop men met mij omging, is oneerlijk. Daarom stop ik als international van Congo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen