Smalling is lyrisch over de samenwerking met Blind

6 april 2016, 11:19

In het team van Manchester United wordt steevast gerouleerd, maar Chris Smalling en Daley Blind zijn eigenlijk altijd wel zeker van een basisplaats. De Engelsman en de Nederlander vormen samen het centrale verdedigingsduo in de equipe van manager Louis van Gaal. Smalling vindt de samenwerking met onze landgenoot uitstekend gaan.

Het loopt dit seizoen niet altijd even lekker bij Man United, maar een goede defensieve organisatie kan je de Engelse topclub eigenlijk niet ontzeggen. De 1-0 overwinning op Everton van afgelopen zondag betekende alweer de vijftiende (!) clean sheet van het seizoen. Geen enkele andere Premier League-ploeg heeft dit voor elkaar gekregen. Voor Smalling en Blind is dat een mooi compliment. "We weten dat we op elkaar kunnen rekenen en dat we op elkaars hulp kunnen vertrouwen als er zich een gevaarlijke situatie voordoet", aldus Smalling op de clubwebsite.

Daar laat Smalling het niet bij. "We vertrouwen elkaar volledig. We brengen het beste in elkaar naar boven. Dat zullen we blijven doen, elke wedstrijd weer. Daley heeft alle criticasters de mond gesnoerd en is dit seizoen één van de betere centrale verdedigers. Sinds zijn komst naar de club is hij amper geblesseerd geweest en heeft hij zeer constant gepresteerd, als middenvelder en als verdediger. Het is een genot om aan zijn zijde te spelen."

Blind kan in de ogen van Smalling vrijwel niets fout doen. "Het is geweldig dat hij van origine een middenvelder is en dat hij daarom sterk is in de passing, maar dat hij ook goed kan verdedigen", aldus de international van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen