Xavi (36): "Ultieme doel is coach van Barça worden"

6 april 2016, 17:35

Xavi Hernández bevindt zich in de absolute herfst van zijn voetballoopbaan, waardoor hij gedwongen is om na te denken wat hij na zijn actieve carrière met zijn leven wil doen. De 36-jarige Spanjaard, die bij Al Sadd speelt, heeft grote ambities. Hij wil graag trainer van FC Barcelona worden.

"Mijn ultieme doel is om trainer van Barça te worden", zegt de Spaanse middenvelder tegen FourFourTwo. "Daar doe ik niet geheimzinnig over. Ik wil weer werken bij de club die ik als mijn thuis beschouw. Ik wil actief blijven in het voetbal en op het veld staan. Een kantoorbaan is niets voor mij", weet de middenvelder.

Sinds afgelopen zomer draagt Xavi het tenue van Al Sadd, een club uit Qatar. "Het niveau is natuurlijk niet vergelijkbaar met Europa. Tactisch lopen ze hier behoorlijk achter, maar met Al Sadd focussen we ons op balbezit en ik kom elke wedstrijd nog steeds ruim honderd keer aan de bal. Ik ben hier voor het voetbal en wil iets achterlaten met het oog op het WK, dat hier in 2022 plaatsvindt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen