PSG en Manchester City spelen gelijk in boeiend gevecht

6 april 2016, 22:51   Bijgewerkt: 6 april 2016, 23:07

Een vermakelijke Champions League-ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Manchester City is woensdagavond onbeslist geëindigd. De eerste wedstrijd van het tweeluik eindigde in 2-2 door goals van Zlatan Ibrahimovic, Adrien Rabiot (PSG), Kevin De Bruyne en Fernandinho (City). Ibrahimovic is er daarmee niet in geslaagd de eerste stap te zetten richting het opheffen van een vloek die hem al jaren teistert. Van de vorige acht keer dat hij in de kwartfinale stond, werd hij namelijk zeven keer uitgeschakeld.

Direct na het beginsignaal zette Manchester City de thuisploeg flink onder druk. Zo dreef Sergio Aguëro tegenstander David Luiz in het nauw, waarna de verdediger zich genoodzaakt zag de Argentijn aan het shirt te trekken. Dit resulteerde al na veertien (!) seconden in een gele kaart, de snelste ooit in de geschiedenis van de Champions League. Even leken de Engelsen door te kunnen drukken. De ploeg kreeg een paar hoekschoppen, maar liet PSG weer in de wedstrijd terugkomen. De thuisploeg kwam er vervolgens een paar keer gevaarlijk uit, onder andere namens Blaise Matuidi. De Fransman werd gevloerd en claimde een penalty, maar scheidsrechter Maži? oordeelde anders.

Een flinke teleurstelling voor de thuisploeg, die daarna veelvuldig op eigen linie terugzakte. De wedstrijd had beide partijen zichtbaar de nodige krachten gekost, waardoor het restant van de tweede helft geen échte kansen meer opleverde. City zette nog wel aan, maar PSG hield de Engelsen van zich af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen