Vrijgesproken De Leeuw is erbij tegen De Graafschap

8 april 2016, 10:12   Bijgewerkt: 8 april 2016, 10:25

FC Groningen kan komende zondag (vanaf 14.30 uur) gewoon een beroep doen op Michael de Leeuw. De aanvaller is ondanks zijn rode kaart in de vorige speelronde inzetbaar in de thuiswedstrijd. Dat heeft algemeen directeur Hans Nijland vrijdagochtend via Twitter bevestigd.

"Dankzij huisjurist Wim Entzinger is Michael de Leeuw zondagmiddag inzetbaar in het thuisduel met De Graafschap", schrijft Nijland. De aanklager betaald voetbal deed De Leeuw eerder deze week een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, maar Groningen ging hier niet mee akkoord. De zaak diende donderdagavond.

De Leeuw liet zich afgelopen zondag in het uitduel met ADO Den Haag (0-1 winst) na een half uur spelen provoceren door Tom Beugelsdijk, raakte met een kopstoot het lichaam van de verdediger en kon daardoor met rood vertrekken.

De KNVB heeft alleen een voorwaardelijke straf van één duel schorsing laten staan. "De tuchtcommissie acht bewezen dat er sprake is van een kopstoot, maar komt gezien de plaats op het lichaam waar de kopstoot plaatsvond en de lichte aard van de overtreding tot een voorwaardelijke straf", meldt de bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen