Cocu: "Ben blij dat Hendrix het moeilijk heeft gehad"

9 april 2016, 09:18

Jorrit Hendrix kende een prima eerste seizoenshelft bij PSV, maar door de winterse komst van Marco van Ginkel was zijn rol in het Philips Stadion ineens uitgespeeld. Het kind van de club baalde behoorlijk van de situatie en dat begrijpt trainer Phillip Cocu. De coach is blij dat Hendrix het moeilijk heeft gehad met de situatie.

Na het uitduel met AZ liet Hendrix zijn onvrede over de huidige situatie blijken in media. "Ik ben er blij mee dat hij het er moeilijk mee heeft gehad", reageert Cocu in De Telegraaf. "Ik had me zorgen gemaakt als hij zich comfortabel had gevoeld bij het feit dat hij een hele tijd niet heeft gespeeld."

Hendrix zei dat de reserverol moeilijk voor hem was, omdat hij in de eerste seizoenshelft goed speelde. "Heel veel spelers hebben altijd het gevoel dat ze goed spelen. Ik zeg niet dat hij slecht speelde. Maar er zijn heel veel dingen die we meenemen bij het maken van onze keuzes. En dat is niet altijd hoe een speler het zelf ervaart", stelt Cocu.

De trainer laat weten dat zijn jonge pupil het goed opgepakt heeft. "Het gaat er mij om wat voor antwoord hij geeft en hoe hij zich laat gelden op de training. Na een periode waarin dat wat moeizamer was, heeft hij dat heel goed opgepakt. Op een gegeven moment krijg je weer de kans en dan moet je er staan. Als je goed traint en je bent betrokken bij het elftal, dan is het gemakkelijker om die rol goed in te vullen en een signaal aan de technische staf te geven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen