De Haan nam Thorsby mee naar korfbal: "Je leert daar"

9 april 2016, 13:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Foppe de Haan is 72 jaar, maar de ervaren hoofdtrainer van sc Heerenveen is nog altijd erg progressief als coach. Zo nam hij dit seizoen middenvelder Morten Thorsby mee naar een korfbalwedstrijd, om hem te leren hoe hij moet verdedigen.

Volgens De Haan valt er 'heel veel' te leren van andere sporten. "Rinus Michels heeft het pressievoetbal ooit meegenomen uit het basketbal; full court pressie spelen. Daar is hij in de jaren '70 mee begonnen", vertelt de coach van Heerenveen aan het Dagblad van het Noorden. "Zelf heb ik een poosje geleden Morten Thorsby meegenomen naar een korfbalwedstrijd om te kijken hoe ze daar verdedigen."

Volgens de trainer was het een leerzame les voor de middenvelder. "Als korfballers niet goed verdedigen, verliezen ze altijd. Ze spelen daar twee tegen twee: twee mannen tegen de twee mannen en de twee vrouwen tegen de twee vrouwen. Hoe neem je een mannetje over? Dat leer je daar. Morten vond het verbazingwekkend, maar stak er wel wat van op. Ik vind dat we in de jeugdopleiding ook veel meer gebruik moeten maken van andere sporten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen