Bayern boekt vierde zege op rij, feest bij FC Augsburg

9 april 2016, 17:41   Bijgewerkt: 9 april 2016, 17:48

Na een midweekse Champions League-wedstrijd heeft Bayern München geen fout gemaakt in de Bundesliga. De miljoenenformatie won zaterdagmiddag, zonder Arjen Robben, met 1-3 van middenmoter VfB Stuttgart: 1-3. Gemakkelijk ging het echter niet, want Stuttgart bood uitstekend tegenstander. Onderin de Bundesliga hebben FC Augsburg, SV Darmstadt 98 en 1899 Hoffenheim belangrijke punten gepakt.

Ondanks dat Bayern dit seizoen oppermachtig is, bedroeg het verschil met Borussia Dortmund voor vandaag slechts vijf punten. Stuttgart staat op de twaalfde plaats, maar is nog niet helemaal veilig. Daardoor vocht die ploeg vanmiddag tegen de koploper voor elke meter en daar had Bayern het lastig mee. De formatie van scheidend coach Pep Guardiola werd na een halfuur wel in het zadel geholpen door Stuttgart, omdat Georg Niedermeier een voorzet van Franck Ribéry in het eigen doel werkte.

Borussia Mönchengladbach heeft zichzelf zaterdagmiddag een uitermate slechte dienst bewezen. Dankzij een doelpunt van Moritz Hartmann in de 88ste minuut ging het kopje onder bij FC Ingolstadt 04, dat aan een prima seizoen bezig is. Voor Gladbach raakt Champions League-voetbal hierdoor uit het zicht, omdat Bayer Leverkusen later vandaag een gat van drie punten kan slaan. Overigens boekte Gladbach eind oktober vorig jaar haar laatste uitoverwinning in de competitie.

SV Darmstadt 98 heeft een grote stap gezet richting directe handhaving. De promovendus won de uitwedstrijd bij Hamburger SV, dat tiende staat, vanmiddag met 1-2. Daardoor is het gat tussen Darmstadt en de gevarenzone nu vier punten. De zege van Darmstadt was opvallend, aangezien HSV in de thuiswedstrijd maar liefst 70% balbezit had.

Net als Darmstadt heeft ook 1899 Hoffenheim goede zaken gedaan in de kelder van de Bundesliga. De oude club van Huub Stevens zegevierde vanmiddag met 0-2 over Eintracht Frankfurt, dat voorlaatste staat. Hoffenheim klimt dankzij de overwinning naar de veertiende positie in de Bundesliga. Invaller Mark Uth nam de beslissende 0-2 in de negentigste minuut voor zijn rekening.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen