Koeman dankt Pellè, Hiddink onderuit bij Swansea

9 april 2016, 18:10   Bijgewerkt: 10 april 2016, 01:20

Met Graziano Pellè in een belangrijke rol heeft Southampton drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Newcastle United. De formatie van manager Ronald Koeman zegevierde zaterdag in het eigen St. Mary's Stadium met 3-1 over de laagvlieger. Guus Hiddink had een minder fijne middag; op bezoek bij Swansea City ging hij met Chelsea met 1-0 onderuit.

Shane Long bracht Southampton al in de vierde minuut aan de leiding. Na een één-tweetje met Pellè passeerde de Ierse aanvaller Steven Taylor en schoof hij de bal in het doel. Long was zeven minuten voor de pauze de aangever bij de 2-0 van Pellè. De treffer werd ingeleid door geklungel van Daryl Janmaat. De Nederlandse rechtsback had een pass van Sadio Mané zo kunnen onderscheppen, maar gleed weg, waarna Dusan Tadic er snel uitkwam namens Southampton.

Victor Wanyama maakte tien minuten na rust de derde goal voor Southampton. Op aangeven van Vurnon Anita redde Andros Townsend in de 65ste minuut de eer voor Newcastle, waar naast Anita en Janmaat ook Georginio Wijnaldum een basisplaats had. Janmaat werd kort voor de pauze vervangen door Siem de Jong. De oud-Feyenoorder leek zichzelf bij het wegglijden waar de 2-0 uit voortkwam ook nog te blesseren. Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie verschenen aan de aftrap bij Southampton, Maarten Stekelenburg bleef op de bank.

Guus Hiddink leed de eerste nederlaag in de Premier League in zijn tweede termijn als manager van Chelsea. Op bezoek bij Swansea City ging de uittredend kampioen met 1-0 ten onder. Gylfi Sigurdsson maakte met een doelpunt in de 25ste minuut het verschil in het Liberty Stadium. Leroy Fer speelde de volledige wedstrijd namens Swansea City, Marvin Emnes maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Met Leandro Bacuna in de basis ging Aston Villa voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen AFC Bournemouth. Een goal van Jordan Ayew in de 85ste minuut was niet voldoende voor de hekkensluiter, aangezien de bezoekers eerder al hadden gescoord via Steve Cook en Joshua King. Aston Villa kan door het verlies alleen nog maar op doelsaldo boven de rode streep komen. Het heeft, met nog vijf duels te spelen, vijftien punten minder dan nummer zeventien Norwich City. Dat team verloor ook. Door een tegengoal van Jason Puncheon in de 68ste minuut ging Norwich met 1-0 onderuit bij nummer zestien Crystal Palace, dat nu verzekerd lijkt van handhaving. Watford, zonder Nathan Aké en Steven Berghuis, hield Everton thuis op een 1-1 gelijkspel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!