Atlético toont veerkracht bij Espanyol en staat weer tweede

9 april 2016, 21:38   Bijgewerkt: 9 april 2016, 22:02

De tweede plaats in de Spaanse competitie is weer in het bezit van Atlético Madrid. De ploeg van trainer Diego Simeone boekte zaterdag in de uitwedstrijd tegen Espanyol, ondanks een 1-0 achterstand, een 1-3 overwinning en nam daarmee plek twee weer over van Real Madrid. De stadgenoot had eerder op de dag met 4-0 gewonnen van SD Eibar.

Papa Kouly Diop had Espanyol in de 29ste minuut aan de leiding gebracht, na voorbereidend werk van de halve Nederlander Marco Asensio Willemsen. Fernando Torres herstelde zes minuten later, na een aanname met de borst, met een diagonale schuiver het evenwicht. In de tweede helft maakten Antoine Griezmann en Koke het verschil namens Atlético. Griezmann scoorde in de 58ste minuut met een schot in de verre hoek. Koke, de assistgever bij de 1-1 en 1-2, kopte in de slotfase de 1-3 eindstand op het scorebord.

Atlético komt door de winst op 73 punten. Dat zijn er drie minder dan koploper FC Barcelona, maar dat team komt later op de avond nog in actie. De Catalanen beginnen om 20.30 uur aan de uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Real Madrid staat derde met 72 punten.

Komende woensdag spelen Atlético en Barcelona in Madrid de return van de kwartfinales van de Champions League. Barça verdedigt in het Estadio Vicente Calderon een 2-1 voorsprong, na afgelopen dinsdag in het eigen Camp Nou met die cijfers te hebben gewonnen.