Leverkusen profiteert optimaal van gelijkspel Hertha BSC

10 april 2016, 19:28

Bayer Leverkusen staat in de Bundesliga nog maar een punt achter nummer drie Hertha BSC. Leverkusen profiteerde met een 0-2 zege op 1. FC Köln van het gelijkspel van Hertha tegen Hannover 96 (2-2).

Beide doelpunten van Leverkusen vielen vlak voor rust. Julian Brandt zette zijn werkgever op aangeven van Karim Bellarabi op voorsprong. Diezelfde Bellarabi was ook de aangever bij de verdubbeling van Javier Hernández. Beide ploegen eindigden het duel met tien man vanwege een rode kaart voor Leonardo Bittencourt (Köln) en een tweede gele kaart voor Wendell in de negentigste minuut.

Door de overwinning klimt Leverkusen naar de vierde plek in Duitsland. De achterstand op Hertha bedraagt een punt. De formatie uit Berlijn staat nu nog op een plek die recht geeft aan deelname aan de groepsfase van de Champions league.

Köln staat in de middenmoot van de Bundesliga. Met een elfde positie lijkt het seizoen al voorbij te zijn voor die ploeg. Leverkusen heeft een voorsprong van vier punten op Borussia Mönchengladbach, 1. FSV Mainz 05 en Schalke 04.