'Pistoolgebaar' kost Bulthuis drie duels en boete

13 april 2016, 15:12

Dave Bulthuis kan 1. FC Nürnberg voorlopig niet helpen in de strijd om promotie naar de Bundesliga. De Nederlandse verdediger heeft woensdag een schorsing van drie wedstrijden opgelegd gekregen wegens zijn gedrag in het duel met MSV Duisburg van afgelopen weekend.

Bulthuis werd in de slotfase van de verloren wedstrijd tegen hekkensluiter Duisburg met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De oud-speler van FC Utrecht was het niet eens met die beslissing en wees met zijn vinger naar zijn slaap, wat als pistoolgebaar kan worden uitgelegd. De Duitse voetbalbond kon de actie van Bulthuis niet waarderen en heeft hem daarom voor drie duels geschorst en een boete van 5.000 euro opgelegd.

Nürnberg staat derde in de Tweede Bundesliga, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van promotie naar de Bundesliga. In die barrage is de nummer zestien van het hoogste niveau de tegenstander. Nürnberg heeft zes punten minder dan SC Freiburg en RB Leipzig en negen punten meer dan het VfL Bochum van Gertjan Verbeek, dat vierde staat. Er zijn nog vijf duels te spelen in de tweede klasse van Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen