Jeugdspelers AZ en PSV ondertekenen contract

15 april 2016, 12:30

Met het oog op de toekomst hebben AZ en PSV een jeugdspeler (langer) gecontracteerd. De Alkmaarders hebben Joey Jacobs vastgelegd tot medio 2019, bij de Eindhovenaren heeft Bram van Vlerken een contract tot medio 2017 getekend.

De 16-jarige Jacobs is een verdediger, die jeugdinternational van Oranje is. "Dit is het begin van m'n droom", zegt de jongeling over zijn contract op de clubwebsite. "Ik heb keihard gewerkt om hier te komen en vooral geprobeerd mensen blij te maken met de dingen die ik doe. M'n droom is om door te breken bij AZ. Ik ben net zestien en m'n ambitie is om op m'n negentiende in het eerste te staan", aldus Jacobs. Directeur voetbalzaken Max Huiberts noemt hem een 'goede en technisch vaardige voetballer'. "Maar ook een pure verdediger die niet schroomt de bal de tribunes in te schieten. Wij zijn blij dat we opnieuw zo'n talent aan AZ hebben weten te binden."

In Eindhoven heeft Van Vlerken, een 20-jarige verdediger, dus bijgetekend. Het is een beloning voor het talent, dat terugkwam na een zware blessure. "Ik heb een zeer zware periode met een nek- en een hamstringblessure achter de rug. Ik ben blij met deze contractverlenging", aldus Van Vlerken, die al tot medio 2016 vastlag. PSV heeft een optie om de jongeling tot medio 2018 te contracteren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen