Vd Brom ziet herkenbaar PEC: "Raken niet snel in paniek"

15 april 2016, 14:44

John van den Brom heeft veel respect voor PEC Zwolle, dat zaterdagavond de tegenstander van AZ is in het eigen AFAS Stadion. De coach heeft, op Fernando Lewis na, de beschikking over een volledig fitte groep. Dat was vorige week ook zo, maar toen werd er wel pijnlijk met 4-2 verloren bij sc Heerenveen.

"We hebben deze week veel gesproken en zijn bezig geweest met de basisafspraken. Daar hadden we tijd voor. Wat op basis van de nederlaag in Heerenveen vooral beter moet? De samenwerking en het letten op de onderlinge afstanden", zegt Van den Brom op de clubwebsite over de zeperd in Friesland. AZ staat momenteel twee punten onder de vierde plaats en weet daarom wat het te doen staat. "We blijven jagen om zo hoog mogelijk te eindigen, en dan zien we wel wat het waard is."

"PEC doet de afgelopen seizoenen mee voor de posities die recht geven op de play-offs", stelt Van den Brom over de tegenstander. "En ze hebben een uitschieter gehad met de bekerwinst. Ze spelen op een herkenbare manier en zoeken daar ook altijd de juiste spelers voor. Zo hebben wij Ben Rienstra bij hen weggekocht, maar dan haalt PEC met Ouasim Bouy weer een goede vervanger. Dat is knap. Nee, ze raken niet snel in paniek", ziet de AZ-trainer. "Ik heb PEC vorige week tegen Roda aan het werk gezien. De eerste helft was niet zo best, maar na rust hadden ze peper in hun reet en schoten ze er zomaar drie in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen