Sparta onderuit, MVV als laatste naar play-offs

15 april 2016, 22:10   Bijgewerkt: 16 april 2016, 10:19

Sparta heeft de eerste wedstrijd na het veroveren van de titel in de Jupiler League en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie verloren. De Rotterdamse club ging vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 2-0 onderuit. MVV greep het laatste ticket voor de play-offs om promotie.

Jordy Hilterman bracht FC Volendam in de 32ste minuut aan de leiding. De 19-jarige aanvaller luisterde zijn basisdebuut op met een goal, na voorbereidend werk van Kevin van Kippersluis. Bert Steltenpool legde in de zeventigste minuut de eindscore vast op 2-0. Hij scoorde na een afgemeten voorzet van Gyliano van Velzen.

In de strijd om de belangrijke vijfde plaats, goed voor een bye voor de eerste ronde van de play-offs om promotie, deed Go Ahead Eagles uitstekende zaken. De ploeg uit Deventer won met 0-4 bij Helmond Sport, terwijl concurrent FC Emmen met 4-1 onderuit ging bij MVV. Met nog twee duels te gaan heeft Go Ahead de vijfde plaats in handen met een marge van vier punten naar nummer zes FC Emmen. Kenny Teijsse en Darren Maatsen scoorden ieder twee keer voor Go Ahead. Helmond-speler Sam Strijbosch miste in de twaalfde minuut, bij een 0-0 stand, wel een penalty. Na een 1-1 ruststand maakten Thomas Verheijdt, Stef Peeters (strafschop) en Emrullah Güvenç na rust het verschil voor MVV tegen Emmen.

MVV greep door de winst het laatste ticket voor de play-offs, aangezien achtervolgers Jong Ajax en Jong PSV zijn uitgesloten van promotie en Almere City FC als periodekampioen al zeker is van de nacompetitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen