Leverkusen stijgt naar plaats drie, goal Dost niets waard

16 april 2016, 17:24   Bijgewerkt: 16 april 2016, 17:44

Wekenlang had Hertha BSC de derde plaats in bezit in de Bundesliga, maar vandaag (zaterdag) heeft Bayer Leverkusen die plaats overgenomen van de hoofdstedelingen. Leverkusen won simpel met 3-0 van Eintracht Frankfurt, terwijl Hertha kopje onder ging bij 1899 Hoffenheim: 2-1. Ondertussen verloor VfL Wolfsburg met 3-2 van laagvlieger Werder Bremen. Bas Dost, die in de basis begon, was in de slotfase trefzeker voor de kwakkelende Volkswagen-club.

Net als Hoffenheim is ook Bayer Leverkusen aan een opmars bezig. Die ploeg staat dankzij de 3-0 overwinning op Eintracht Frankfurt van vanmiddag nu derde in de Bundesliga. Overigens duurde het vanmiddag lang totdat de goals vielen tegen de nummer zeventien van de competitie. Kevin Kampl opende met een schot twintig minuten voor tijd het bal, waarna Leverkusen snel zaken deed. Dankzij goals van Julian Brandt en Karim Bellarabi liep de ploeg van Roger Schmidt uit naar een ruime 3-0 overwinning. Leverkusen staat nu dus derde, die plaats geeft recht op Champions League-voorrondes. Overigens hield Leverkusen vanmiddag voor de vijfde keer op rij de nul in de competitie.

Het was een tijd lang kommer en kwel bij FC Augsburg, maar de ploeg heeft de weg omhoog ingeslagen. Nadat er vorige week al gewonnen werd van Werder, boekte het vanmiddag een cruciale 1-0 zege op concurrent VfB Stuttgart. Alfred Finnbogason was de gevierde man bij Augsburg, omdat hij in de 36ste minuut de enige treffer van het duel maakte. Bij de thuisploeg, die nu veilig veertiende staat, speelde Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd mee.

SV Darmstadt 98 heeft vanmiddag afstand genomen van de onderste regionen in de Bundesliga. Het versloeg op eigen veld medepromovendus FC Ingolstadt 04 met 2-0 en staat daardoor nu tiende. Het gat met de gevaarlijke zestiende plaats bedraagt echter maar vier punten, waardoor het vier speelronden voor het einde nog ongemeen spannend is in het rechterrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen