Özyakup helpt Besiktas aan overwinning bij Sivasspor

16 april 2016, 20:00

Mede door een doelpunt van de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup heeft Besiktas drie punten gepakt in de Turkse competitie. De ploeg uit Istanbul zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Sivasspor met 1-2.

Özyakup benutte in de 62ste minuut een penalty en tekende daarmee voor de 0-2. Mario Gomez had vier minuten eerder, met zijn 22ste doelpunt van het seizoen, al de score geopend. Aatif Chahechouhe bracht in de derde minuut van de extra tijd de spanning terug met de 1-2 namens Sivasspor, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisclub niet.

Door de winst neemt koploper Besiktas een voorsprong van acht punten op nummer twee Fenerbahçe. De werkgever van Robin van Persie speelt zondag nog wel thuis tegen hekkensluiter Mersin.