Maas baalt van arbitrage: "Het was geen penalty"

16 april 2016, 22:04

Vitesse-coach Rob Maas vond zijn elftal zaterdag goed spelen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Arnhemmers leken in de eigen Gelredome ook met 1-0 te gaan winnen, maar in de slotfase kwamen de bezoekers uit een strafschop langszij (1-1). De penalty werd gegeven na een handsbal van Sheran Yeini, maar Maas is het niet eens met die beslissing.

"Dat was geen strafschop", oordeelt Maas in gesprek met De Gelderlander. "Yeini ging het duel in en de bal viel op zijn arm. Daar zat geen enkele opzet bij. Maar het gaat mij nog meer om het moment daarvoor, waaruit de vrije trap ontstaat. Marvelous Nakamba tikt de bal voor de voeten van Weghorst weg, waardoor wij via Milot Rashica kunnen counteren. Dat was geen overtreding. In plaats van dat wij een kans kregen, kregen we een strafschop tegen."

Maas was over de eerste helft niet heel tevreden, maar dat was hij wel over het tweede bedrijf. "In de eerste helft zat de wedstrijd op slot", analyseert hij. "De tweede helft was een achtbaan, waarin het alle kanten op kon gaan. Ik heb de ploeg een groot compliment gegeven voor de manier waarop we hebben gestreden en geprobeerd hebben te winnen. Het is een moeilijke week geweest. Na de wedstrijd tegen ADO (2-2, red.) zat er druk op deze wedstrijd. Het enige dat ik de jongens kan verwijten is dat we niet de 2-0 en 3-0 hebben gemaakt. Als we dit doorzetten, dan gaan we ons zeker plaatsen voor de play-offs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen