Veldwijk: "Heb in E-tjes nog tijdje op doel gestaan"

16 april 2016, 22:31

Lars Veldwijk staat normaal gesproken binnen de lijnen om doelpunten te maken, maar zaterdag moest hij ze in de laatste twintig minuten van de uitwedstrijd tegen AZ juist voorkomen. PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart kreeg rood in het AFAS Stadion en omdat coach Ron Jans al drie keer had gewisseld, moest Veldwijk het keepersshirt aantrekken.

Veldwijk had niet direct door dat hij moest keepen. "Ik denk, ik ga Kevin (Begois, red.) succes wensen en die geeft mij een paar handschoenen in mijn handen en toen dacht ik: oh ja shit, we hebben al drie keer gewisseld. Toen keek ik de trainer aan en ik zeg: zal ik maar op doel gaan? Die stemde daarmee in en ik heb zelf in de E-tjes nog een tijdje op doel gestaan omdat onze keeper een gebroken hand had. Dus ik heb drie, vier maanden op goal gestaan. Ik probeerde mijn best te doen", aldus Veldwijk tegen RTV Oost.

"Ik probeerde het maar een beetje leuk op te pakken en het publiek deed dat ook", vervolgt Veldwijk. "Je moet er gewoon het beste van maken en ik weet dat het er niet uitziet, zo'n lange slungel in de goal, maar ik denk dat ik nog een paar mooie reddingen heb gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen