Effectief NEC verslaat Cambuur en houdt zicht op play-offs

Ger
17 april 2016, 16:36

NEC heeft een goede stap gezet in de strijd om een play-off ticket voor Europees voetbal. In eigen huis was het met 2-1 te sterk voor Cambuur, dat zich nog wel terugknokte maar daar te laat mee begon. Daarmee blijven de degradatieproblemen in Leeuwarden aanhouden.

NEC wist op voorhand dat het zeer goede zaken kon doen om de Europese droom in leven te houden. Concurrenten PEC Zwolle (nederlaag tegen AZ) en Vitesse (gelijkspel tegen Heracles) lieten eerder in het weekend punten liggen, waardoor een overwinning genoeg zou zijn om beide ploegen te passeren op de ranglijst.

Een gelukkige goal van Christian Santos, die na zijn schorsing weer terugkeerde in de basiself, kwam dan ook als geroepen. Het was precies wat de thuisploeg even nodig had. Navarone Foor leek in eerste instantie te scoren, maar tikte de bal uiteindelijk via Santos binnen. De Venezolaan lag op de grond en kreeg 'm op gelukkige wijze tegen zich aan geschoten. 

Het leek groen licht voor de Nijmegenaren, met nog een kwartier op de klok. Totdat Jergé Hoefdraad plotseling de aansluitingstreffer mocht binnenschieten, na een slordige doeltrap van aanvoerder Brad Jones. Cambuur probeerde een slotoffensief te forceren, maar dat lukte niet. NEC hield vrij eenvoudig stand.

Dankzij de zege stijgt het elftal van Ernest Faber naar de 7e plek, ten koste van PEC Zwolle en Vitesse. Cambuur blijft hekkensluiter en ziet De Graafschap na dit weekend een puntje uitlopen. Het verschil tussen beide ploegen is nu twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen