De Haan: "Speelden veel te tam, niet opportunistisch genoeg"

17 april 2016, 19:49

Foppe de Haan was zondag allesbehalve tevreden met het spel van zijn ploeg tegen laagvlieger Excelsior. SC Heerenveen bleef in Kralingen steken op een 1-1 gelijkspel. Een punt waarmee ze in Rotterdam zeer tevreden waren.

"We speelden veel te tam, niet opportunistisch genoeg en we stonden verdedigend niet goed", legt De Haan uit aan FOX Sports. "Dat is ons vaker overkomen. De eerste de beste aanval van de tegenpartij was een hoekschop. Dat is een beetje ons probleem. Als het eenmaal begint te lopen, kunnen we best aardig voetballen. Maar we beginnen er nooit mee."

Heerenveen had bij een zege nog serieus mee kunnen doen om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. "Als je het vergelijk met de twee voorgaande wedstrijden, was dit veel slechter. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Dat ziet niet bij één, maar bij drie of vier spelers. En soms wel bij meer. Dan houdt bijna alles op. Maar om nu gelijk te gaan wisselen, dat heeft niet zo veel zin."

De Haan acht de play-offs niet meer haalbaar, maar kan met Heerenveen wel een rol spelen in de titelstrijd. Woensdag wacht namelijk de confrontatie met koploper Ajax. "Soms zitten we een week later opeens op een heel ander niveau. Maar het is duidelijk dat we het er nog even goed over moeten hebben."

Groenendijk

Alfons Groenendijk koesterde als trainer van de tegenstander het punt. Het staat nu namelijk een punt voor op directe concurrent en nummer zestien Willem II. "Voor de wedstrijd hadden we het niet in eigen hand, nu wel. Dat is een wereld van verschil. Gevochten en hard gewerkt voor een punt. Dat moet je koesteren in deze fase."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen