Spaanse titelstrijd open na nederlaag kwakkelend Barça

17 april 2016, 22:21

FC Barcelona zit op dit moment in een neerwaartse spiraal. Ook zondagavond is het de Catalanen niet gelukt daar uit te komen. Door een 1-2 thuisnederlaag tegen Valencia ligt de Spaanse titelstrijd volledig open.

Barça begon goed aan de wedstrijd tegen Valencia en haalde het niveau wat ze normaal gesproken ook kunnen etaleren. De thuisploeg kreeg kans op kans tegen de middenmoter, maar een doelpunt bleef uit. Tot overmaat van ramp voor de thuisfans viel de bal aan de andere kant wel binnen. Ivan Rakitic werkte een voorzet achter zijn eigen doelman.

In de blessuretijd van de eerste helft werd het probleem nog groter voor Barcelona. Santi Mina schoot met rechts de 0-2 op het scorebord. Ook in de tweede helft bleef Barça aandringen en was het vrouwen en kinderen eerst bij Valencia. Dat ging voor de bezoekers na ruim een uur spelen mis. Lionel Messi scoorde met een intikker zijn vijfhonderdste doelpunt in zijn loopbaan.

Daarna bleef het kansen regenen voor Barcelona, dat afgelopen week door Atlético Madrid werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Maar ook Valencia had mogelijkheden het duel op slot te gooien. Gerard Pique kreeg vlak voor tijd een enorme kans door vanaf een paar meter afstand de bal naast te schuiven. Het was het laatste wapenfeit van Barcelona.

Door de nederlaag staat Barcelona met Atlético Madrid qua punten gelijk in de Primera Division. Alleen het doelsaldo spreekt in het voordeel van Barça. Bovendien hijgt Real Madrid met een punt achterstand in de nek. In Spanje staan nog vijf wedstrijden op het programma.