De Jong: "Raar en schandalig om zo'n penalty te geven"

18 april 2016, 07:41

Niet alleen FC Utrecht werd zondag flink gedupeerd, toen scheidsrechter Danny Makkelie de bal in de slotminuten onterecht op de stip legde en Ajax daarom nog de cruciale 2-2 kon maken. PSV, dat nog een paar minuten verwijderd was van de koppositie in de Eredivisie, zag met lede ogen aan dat de titelconcurrent in het zadel geholpen werd door de arbitrage. Aanvoerder Luuk de Jong heeft er flink de pest in.

"Raar om zo'n penalty te geven. Schandalig ook. Op het veld hadden zelfs de Ajax-spelers meteen door dat het niks was", laat De Jong optekenen in het Algemeen Dagblad. Ondanks de late 2-2 denkt de PSV-captain wel dat duidelijk is geworden het kampioenschap nog niet binnen is voor Ajax. "Vooropgesteld: wij moeten nog steeds alles winnen en zes goals op Ajax goedmaken. Maar het lijkt me niet dat Ajax nog negen punten haalt als ze zo spelen. Hoe dit weekeinde is verlopen, geeft vertrouwen. Ons geloof groeit."

Aangezien Ajax en PSV hetzelfde puntenaantal hebben maar het doelsaldo in Amsterdams voordeel is, kan de doelpuntenproductie in de komende duels extra belangrijk worden. "We moeten zoveel mogelijk vóóruit blijven spelen. Daar hamerde ik zaterdag bij een 0-2 voorsprong tegen Roda JC al op. Zonder dat je ook weer té veel risico neemt", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen