De Boer: "Een speler als Haller kan je altijd gebruiken"

18 april 2016, 08:49

Hoewel Arek Milik in de tweede seizoenshelft uitstekend presteert, is het geen geheim dat Ajax al geruime tijd op zoek is naar een nieuwe spits. Eén van de namen die op het Amsterdamse verlanglijstje zou prijken is die van Sébastien Haller, die zondag met FC Utrecht op bezoek ging bij Ajax (2-2). Coach Frank de Boer is wel gecharmeerd van de lange Fransman.

"Een speler als Haller kan je altijd gebruiken", sprak De Boer zondagavond bij het NOS-programma Studio Voetbal. "Hij is een goed aanspreekpunt met een redelijke techniek en scorend vermogen. Maar Arek Milik heeft het ook fantastisch gedaan en doet het nog steeds goed. Het is de vraag of we vol voor Milik gaan met Kasper Dolberg (spits A1, red.) als alternatief of dat we kiezen voor twee spitsen, als er al iemand is die de concurrentie wil aangaan."

De Boer kreeg ook de vraag of Ajax niet een type-Ziyech mist. "Die middenvelders zijn moeilijk te vinden", reageerde de trainer van de Amsterdamse club. "Willian van Chelsea heeft dat. Die kan een man passeren en is ook nog heel betrouwbaar. Mijn broer kon dat vroeger ook, een man passeren en iets creëren. Davy Klaassen heeft andere kwaliteiten. Daley Sinkgraven is wel zo'n type", aldus De Boer.

De Ajax-trainer zag Sinkgraven nog niet tot een vaste waarde uitgroeien. "De druk van Ajax is door hem misschien onderschat, misschien speelt zijn prijskaartje mee. Hij is dit seizoen heel goed begonnen, maar hij is geblesseerd geraakt en gaan kwakkelen. Dat heeft geknaagd aan zijn vertrouwen. Daar moet hij nu overheen. Zo'n speler kan het verschil maken om iets te creëren vanuit het middenveld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen