Ronald de Boer vindt kritiek op Makkelie te heftig

Jw
20 april 2016, 16:49

Ronald de Boer vindt dat voetbalanalytici en liefhebbers te ver zijn gegaan in hun kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie. De oud-Ajacied begrijpt de ophef, maar vindt dat er te fel is gereageerd op de fout van de leidsman.

Makkelie gaf in de slotfase van het duel tussen Ajax en FC Utrecht een strafschop aan de thuisclub, waardoor de Amsterdammers uiteindelijk koploper bleven in de Eredivisie. De Boer windt zich er over op. "Zo immens als de ophef is na een fout van een scheidsrechter, zo weinig hoor je na een góéde arbitrale beslissing. Afgelopen zaterdag kreeg Jeroen Tesselaar van De Graafschap een directe rode kaart na een overtreding op Hakim Ziyech. In eerste instantie leek me dat overdreven. Pas bij het zien van de herhaling op tv, vanuit een ander gezichtspunt, zag ik dat Allard Lindhout de enige juiste beslissing had genomen. En dáár kraait verder geen haan naar op social media", aldus De Boer in een column van Voetbal International.

"Hoe anders gaat dat wanneer een scheidsrechter de fout in gaat. Danny Makkelie weet daar na de omstreden penalty voor Ajax tegen FC Utrecht alles van. Er is niks mis met een kritische benadering van spelers, trainers én scheidsrechters, maar wat Makkelie allemaal over zich heen heeft gekregen, gaat erg ver", vervolgt De Boer.

De broer van Ajax-coach Frank de Boer irriteerde zich in het bijzonder aan Willem van Hanegem, zo schrijft hij. "Ik las dat ook Van Hanegem behoorlijk uit zijn dak ging vanwege het optreden van Makkelie. Ik moest meteen terugdenken aan de beginfase van de competitie, waarin Feyenoord meerdere keren profijt had van arbitrale beslissingen. Toen heb ik Willem niet gehoord over de scheidsrechters", zo is zijn mening over Van Hanegem, die zelf schreef dat 'scheidsrechters het prachtig vinden om grote clubs een handje te helpen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen