Porto-spits Suk is Ajax nog altijd dankbaar

Jw
20 april 2016, 19:16

Hyun-Jun Suk maakte halverwege dit seizoen zijn droomtransfer naar FC Porto. De Zuid-Koreaanse spits begon daarmee aan een nieuw hoofdstuk van zijn opmerkelijke loopbaan, die in Europa ooit begon bij Ajax. In gesprek met het mediakanaal van de Portugese topclub blikt hij terug op die tijd.

Suk streek in 2009 neer in Amsterdam, toen nog als pure gelukszoeker. Uiteindelijk gaf trainer Martin Jol de Aziaat een kans en binnen mum van tijd groeide hij uit tot een cultheld. Jaren later heeft Suk zich uitstekend ontwikkeld. "Nederland was een geweldig land om te beginnen in Europa. Door mijn tijd bij Ajax ben ik gegroeid, daar bestaat geen twijfel over. Het is een van de beste opleidingsscholen ter wereld, waar ik beter heb leren passen, dribbelen en schieten. Maar daarnaast heb ik ook geleerd wat ik moest eten, en ik at veel toen ik Zuid-Korea verliet. Verder speelt Ajax in een systeem waarin ik pas en hebben ze een geweldig stadion, het beste in Europa, met hele enthousiaste fans", blikt de publiekslieveling terug.

Dat Suk fan is van Ajax blijkt niet alleen uit zijn woorden. Zo heeft de Zuid-Koreaan ook het Ajax-logo op zijn arm getatoeëerd. Hij kwam inmiddels negen competitiewedstrijden in actie voor FC Porto en scoorde daarin één keer. "Ik heb het gevoel dat ik meer kan brengen dan ik tot nog toe heb gedaan", zegt de 24-jarige aanvaller over zijn nieuwe avontuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen