Ziyech-loos FC Twente verveelt, maar wint wel

20 april 2016, 22:49

Mocht Hakim Ziyech in de zomer inderdaad vertrekken uit Enschede, dan is de kans klein dat de attractiviteitsprijs komend seizoen naar FC Twente gaat. Althans, dit ervan uitgaande dat de thuiswedstrijd tegen Excelsior van woensdag daar een voorproefje van was. Zonder de geschorste Ziyech maakten de Tukkers in de eigen Grolsch Veste geen moment indruk tegen de laagvlieger. Winnen deden ze wel: door late doelpunten van Jerson Cabral en Zakaria El Azzouzi, vlak nadat Excelsior met tien man was komen te staan, werd het 2-0.

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior ging het bij FC Twente vooral over de afwezigheid van Hakim Ziyech. De spelmaker moest wegens een schorsing toekijken in de Grolsch Veste. In de Eredivisie lijkt dit seizoen geen speler zo belangrijk voor zijn club als Ziyech dat is voor FC Twente. Toch was coach René Hake niet in paniek. "Twente draait niet alleen om hem. Wij hebben de club nooit FC Ziyech genoemd", zei de oefenmeester dinsdag in zijn perspraatje.

Maar de wedstrijd die de club vanavond speelde tegen Excelsior was toch wel overtuigend bewijs dat FC Twente zonder Ziyech amper creativiteit in de ploeg heeft. De thuisclub wist de toeschouwers tot de slotfase amper te vermaken. Wel kreeg het negen minuten voor de pauze ineens een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na een overtreding van Jurgen Mattheij op Jerson Cabral mocht het een penalty nemen. Het slachtoffer zette zichzelf achter de bal en schoot dusdanig slap in, dat Excelsior-keeper Tom Muyters redding kon brengen. De inzet van Cabral paste perfect in het beeld van de eerste tachtig minuten.

De eerste 35 minuten van de tweede helft waren bijna net zo tenenkrommend saai als het eerste bedrijf. Wel had Excelsior na een uur de leiding kunnen nemen, maar de uitkomende Marsman reageerde attent en smoorde daarmee potentieel gevaar via Kuwas in de kiem. Tien minuten daarna was Twente aan de andere kant via Zakaria El Azzouzi dicht bij de 1-0; zijn inzet bij een hoekschop werd door Sander Fischer van de doellijn gehaald.

Het venijn bleek hem in de staart te zitten. Acht minuten voor tijd werd Mattheij, na weer een overtreding op Cabral, met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De daaropvolgende vrije trap, een meter buiten het strafschopgebied, van Cabral ging nog naast, maar even later had de vleugelaanvaller wel succes. Na een mooie pass van invaller Chinedu Ede schoof Cabral de bal uit een moeilijke hoek in het doel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd legde El Azzouzi met een kopbal, na een voorzet van Stefan Thesker, de eindscore vast op 2-0. Zo pakte FC Twente toch drie punten, maar hun afhankelijkheid van Ziyech zal de Tukkers toch zorgen baren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen