FC Utrecht deelt stadionverbod uit aan drankgooier

Ger
21 april 2016, 13:59

FC Utrecht heeft een misdragende supporter een stadionverbod gegeven. De aanhanger van de Domstedelingen gooide woensdagavond tijdens het thuisduel met De Graafschap een beker drank naar doelman Hidde Jurjus.

De man werd met behulp van een nieuw camerasysteem direct door de stewards uit Stadion Galgenwaard verwijderd. Hij heeft bovendien een stadionverbod gekregen. "De onverlaat die naar de keeper van De Graafschap een beker drank gooide, is voorlopig niet meer welkom", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. "Hij doet de club en de supporters ernstig tekort met zijn gedrag. Het is een impulsieve daad, die voor de club en de supporters grote en zeer vervelende consequenties kan hebben."

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat er vanuit de tribune voorwerpen in de richting van het veld werden gegooid. Van Schaik: "Een zeer kwalijke zaak. Vergeef me de woordspeling, maar het regent op dat vlak al maanden klachten van onze supporters. We gaan het toezicht verder verscherpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen