Bizar: dode scheidsrechter aangesteld in Nigeria

22 april 2016, 08:06

Er spelen zich opmerkelijke praktijken af in Nigeria. Er heerst onrust bij de voetbalfederatie van het Afrikaanse land, aangezien Chris Giwa de functie van bondsvoorzitter Amaju Pinnick overnemen. De uitdager heeft opzien gebaard met een bijzondere actie.

Een Nigeriaanse rechter heeft uitgesproken dat Giwa de taken van de door de FIFA goedgekeurde Pinnick moet overnemen en in een poging om de controle te grijpen wilde de uitdager de scheidsrechters voor de hoogste competitie aanwijzen. Voor het treffen tussen Warri Wolves en Giwa FC stelde hij Wale Akinsanya aan. Dat wordt een lastig verhaal, omdat deze arbiter in januari overleden is.

Niet alleen Giwa, maar ook de huidige bondspreses Pinnick heeft scheidsrechters aangesteld. Dat zorgt ervoor dat de kans bestaat dat er twee arbitrale delegaties bij één wedstrijd verschijnen. De FIFA heeft vorige week een waarschuwing gegeven door de machtsstrijd, waarin gezegd werd dat er een schorsing dreigt als Pinnick niet aan het bewind blijft slaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen