Van Seumeren geniet van 'drie belangrijke factoren'

22 april 2016, 13:18

De vierde bekertriomf in de clubhistorie en de eerste prijs sinds 2004 gloort aan de horizon voor FC Utrecht, dat zich aan het klaarstomen is voor de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip van komende zondag. Mochten de Domstedelingen aan het langste einde trekken, dan is dat het grootste succes voor clubeigenaar Frans van Seumeren. De grootaandeelhouder staat nu acht jaar aan het bewind.

Van Seumeren nam zestig procent van Utrecht in 2008 voor een slordige 16 miljoen euro over en zou het winnen van de beker beschouwen als een kroon op het werk. "Ten eerste is er rust bij de club. Dat is belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is dat we een hele goede trainer (Erik ten Hag, red.) hebben en een goede jeugdopleiding. Dat zijn drie belangrijke factoren", aldus de clubeigenaar in gesprek met de NOS.

De bekerfinale werpt een lichte schaduw over de financiële situatie van Utrecht, dat nog steeds verliest draait. "We moeten een serieuze speler verkopen om het verlies van dit jaar op te vangen, bovendien hebben we dan ook weer een buffertje voor komend seizoen", zegt Van Seumeren, die een deel van zijn aandelen wil verkopen. "Hierdoor hoop ik met meerdere mensen een boost aan de club te geven, zodat we niet telkens aan het einde van het seizoen verplicht zijn om een speler te verkopen. Werken bij FC Utrecht is soms hartstikke leuk, maar soms is het oervervelend, maar je weet in ieder geval dat je leeft", knipoogt de eigenaar van Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen