Feyenoord vloert Utrecht en pakt eindelijk weer hoofdprijs

24 april 2016, 19:56   Bijgewerkt: 24 april 2016, 22:17

Een groot volksfeest is losgebarsten in Rotterdam. Voor de eerste keer in acht jaar kan Feyenoord eindelijk weer een hoofdprijs in de vitrinekast zetten, omdat de nationale beker voor de twaalfde maal in de clubhistorie in de wacht gesleept werd. Een razend spannende finale tegen FC Utrecht werd in de eigen Kuip in een 2-1 overwinning omgezet.

Hunkeren naar een prijs, dat deden ze in Rotterdam-Zuid al jaren, omdat de Coolsingel al tijden leeg bleef. De roemruchte Rotterdammers wisten in deze eeuw alleen nog maar de UEFA Cup (2002) en de beker (2008) te winnen, verder bleef de prijzenkast leeg. De rood-witten hebben nu dus eindelijk weer eens reden om de champagne te ontkurken. Voor Feyenoord een zéér gewenst succes, voor Giovanni van Bronckhorst zijn eerste prijs als coach. Hij waarschuwde op voorhand dat het seizoen mislukt zou zijn als de finale verloren ging, maar ziet nu dus dat het toch een mooie jaargang is voor zijn club. Directe plaatsing voor de Europa League-groepsfase is nu ook een feit.

Na de roerige openingsfase was het duidelijk Feyenoord dat de regie in handen nam. Utrecht had het vooral lastig met de diepgaande Jens Toornstra. Het veldoverwicht kreeg vlak voor rust gestalte in de score. Kramer maakte zijn misser goed en knikte een voorzet van Kuyt keurig achter Filip Bednarek. De Poolse goalie leek niet helemaal vrijuit te gaan, al kreeg hij er nog wel een handje tegenaan. Na de openingstreffer deed Utrecht bijna meteen wat terug. De kopbal van Sébastien Haller verdween echter over het doel.

Na de 1-0 ruststand wist Utrecht wat het te doen stond: de schroom van zich af gooien en vooral meer risico's nemen. Dat gebeurde. En bij het eerste wapenfeit van de ploeg uit de Domstad in de tweede helft was het meteen 1-1. Ramon Leeuwin schreeuwde het uit, toen hij na een vrije trap vanuit de kluts met een pegel de gelijkmaker aantekende. De kaarten werden weer opnieuw geschud en dat maakte de krachtmeting een stuk interessanter.

Zodoende eindigt de succesvolle bekercampagne voor Feyenoord met de door clubicoon Wim Jansen uitgereikte trofee en een huldiging op de Coolsingel (maandag). Op weg naar de finale werden achtereenvolgens PEC Zwolle (3-0), Ajax (1-0), Willem II (2-1), Roda JC (0-1) en AZ (3-1) gevloerd door de Rotterdammers, die volgend seizoen dus mogen uitkomen in de poulefase van de Europa League. Voor Utrecht, de huidige nummer vijf van de Eredivisie, rest er niets anders dan via de play-offs nog een Europees ticket proberen te pakken.

[photo,97432,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen