Kuyt is trots: "Mooie stap voor het team en de club"

24 april 2016, 21:36

Eindelijk heeft Feyenoord weer eens een hoofdprijs te pakken. De Rotterdammers versloegen FC Utrecht zondag in de bekerfinale met 2-1 en pakten daarmee de derde trofee van deze eeuw, na de UEFA Cup in 2002 en de beker in 2008. Aanvoerder Dirk Kuyt is blij en trots en hoopt dat Feyenoord op het succes kan voortborduren.

Na afloop van de bekertriomf stond Kuyt met een grote glimlach in de mixed zone van De Kuip. "We kunnen niet in één keer van één naar honderd gaan, maar dit is een mooie stap voor het team en de club. Het geeft echt een boost", sprak de aanvoerder vol blijdschap. "Feyenoord is nog steeds een topclub in alles en we komen stapje voor stapje dichter bij successen", aldus Kuyt, die het woord 'Coolsingel' vanaf dag één na zijn terugkeer gehoord heeft. "Eindelijk, na zo'n lange tijd ga we daar weer heen. Echt fijn."

Feyenoord kende een seizoen met hoge pieken en diepe dalen, weet Kuyt als geen ander. "We waren bijna knock-out geslagen, maar we zijn opgestaan. We hebben ons dit seizoen op bewonderenswaardige wijze hersteld. Het was bizar dat we zo'n gitzwarte periode hadden, maar het is mooi dat we ons zo goed herpakt hebben met een succesvolle reeks."

Kuyt maakte al veel mee in zijn loopbaan, maar deze prestatie staat hoog op zijn lijstje. "Ik ben heel trots en blij. Dit is één van de mooiste prijzen uit mijn carrière. De beker is echt een hoofdprijs. We hebben hem ook op een bevredigende manier gewonnen, door onder meer van Ajax en AZ te winnen", weet Kuyt, die het ook mooi vindt voor Giovanni van Bronckhorst. "Het is een groot compliment voor de trainer. Hij heeft gelijk een prijs te pakken."

Zelf werd Kuyt vlak voor tijd gewisseld wegens een blessure. "Daarna was het echt spannend tot aan de laatste minuut, het was echt zenuwslopend. Maar dit geeft echt een heerlijk voel", aldus Kuyt.

[photo,97449,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen