"Genoeg jongens die aardig feestje kunnen bouwen"

25 april 2016, 13:15   Bijgewerkt: 25 april 2016, 13:29

Hij won de KNVB Beker al een keer met Ajax en wist deze prijs ditmaal in de wacht te slepen met Feyenoord: Kenneth Vermeer. De keeper moest één keer de bal uit het net vissen tijdens de bekerfinale tegen FC Utrecht, maar dankzij doelpunten van Michiel Kramer en Eljero Elia stond hij na afloop uiterst vrolijk in de mixed zone van De Kuip.

Met de sfeer in de kleedkamer was logischerwijs weinig mis. Vermeer noemt de gangmakers in de selectie van Feyenoord. "We hebben wel wat jongens in het team zitten die wel een aardig feestje kunnen bouwen. Rickie Karsdorp en Karim El Ahmadi kunnen dat, maar ik kan het zelf ook wel. Overigens kon iedereen het wel op deze dag", knipoogt Vermeer, die maandagochtend met zijn teamgenoten gehuldigd wordt op de Coolsingel. "Ik heb wat beelden gezien en heb ook gehoord dat het heel mooi gaat worden. Ik ben heel benieuwd."

Vermeer vindt de prijs mooi voor Het Legioen, dat zich goed liet horen tijdens de eindstrijd tegen Utrecht. "De supporters waren duidelijk aanwezig en ik ben blij dat we ze iets terug hebben kunnen geven. Daar doe je het voor. Natuurlijk wil je zelf ook gewoon die beker winnen, maar het was al een tijd geleden dat we een prijs hebben gepakt. Het is nu alleen maar genieten."

Door de triomf in het bekertoernooi heeft Feyenoord volgend seizoen directe toegang tot de poulefase van de Europa League. "Dat is misschien wel het belangrijkste. Je stoomt nu gelijk door naar de groepsfase. We zijn direct geplaatst en dat is goed voor de club en het team. Ik moet ook zeggen dat ik het dit seizoen wel gemist heb. Europees voetbal spelen is belangrijk voor de club", besluit Vermeer.

Door: Koen Jans

[photo,97451,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen