Over de grens: achtklapper, Turkse vandaal en een vetverbrander

Ger
25 april 2016, 16:31   Bijgewerkt: 25 april 2016, 23:41

In de Premier League heeft het sensationele Leicester City na dit weekend de titel bijna beet, terwijl in Spanje een oud-Ajacied het begrip scoringsdrift een nieuwe betekenis heeft gegeven. In deze rubriek loopt FCUpdate.nl weer een rondje langs de internationale velden. Met verder een dopinggeval bij Liverpool, een heldenrol voor een ex-Feyenoorder en een bizarre aanval op een official.

Suárez scoort als een waanzinnige

{image[309777][right-half][]}Luis Suárez is hard op weg een einde te maken aan de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in de Spaanse competitie. De oud-speler van Ajax en FC Groningen maakte in vier dagen tijd liefst acht doelpunten voor FC Barcelona. Suárez scoorde woensdag vier keer op het veld van Deportivo la Coruña (0-8) en herhaalde dat kunststukje zaterdag in het thuisduel met Sporting Gijón (6-0). Voor het eerst sinds 2009 lijkt de Primera División een andere topscorer te krijgen dan Messi of Ronaldo. De ontketende Suárez staat nu op een totaal van 34 treffers. Daarmee heeft hij een voorsprong van drie doelpunten op zijn eerste achtervolger Ronaldo, die de voorbije speelronde wegens een blessure niet in actie kwam.

Leicester kan het ook zonder Vardy

{image[309778][left-half][]}Door de schorsing van topscorer Jamie Vardy waren er vooraf twijfels of Leicester City de klus wel zou klaren tegen Swansea City. De koploper van de Premier League bewees echter ook zonder de veelgeprezen spits uitstekend te kunnen presteren. Het duel op eigen veld werd met 4-0 gewonnen. Als Tottenham Hotspur punten morst tegen West Bromwich Albion, kan Leicester zondag op Old Trafford kampioen worden tegen Manchester United. De week daarna neemt de stuntploeg van Claudio Ranieri het op eigen veld op tegen Everton.

{image[309779][right-half][]}Enkele uren na de wedstrijd kon Leicester opnieuw juichen. Riyad Mahrez werd gekroond tot beste speler van het seizoen in de Premier League. De Algerijn kwam dankzij zijn zeventien treffers en elf assists als winnaar uit de bus bij de jaarlijkse verkiezing van de vakbond voor profspelers. Mahrez is de eerste speler van Leicester ooit die de prijs op zijn naam heeft geschreven.

Sakho zwaar de klos door vetverbrander

{image[301249][left-half][]}Het woord dopinggebruik lijkt onlosmakelijk te zijn verbonden met het wielrennen, maar ook de voetbalwereld kent zijn zondaars. Zo is Mamadou Sakho tegen de lamp gelopen bij een dopingtest na de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United op 17 maart. De verdediger zou gebruik gemaakt hebben van een middel om vet te verbranden. Zijn werkgever Liverpool kreeg vrijdag van de UEFA de mededeling dat een onderzoek gaande is naar een mogelijke overtreding van de dopingregels. Daarop besloot de Engelse club, die in de halve finales staat van de Europa League, Sakho voorlopig aan de kant te houden. Liverpool en de Fransman hebben tot dinsdag om met een verklaring te komen.

Castelen blinkt uit in Australische titelstrijd

{image[309780][right-half][]}Romeo Castelen zal bij veel voetbalfans van de radar zijn verdwenen. De vleugelspeler vertrok in de zomer van 2014 uit Nederland na de degradatie met RKC Waalwijk. De inmiddels 32-jarige Castelen speelt sindsdien voor het Australische Western Sydney Wanderers, waarvoor hij afgelopen weekend een ware heldenrol vertolkte. De oud-international inspireerde zijn club tegen Brisbane Roar na een 0-3 achterstand tot een prachtige comeback. Vooral dankzij zijn drie treffers zegevierde Western Sydney Wanderers uiteindelijk met 5-4. De zege was goed voor een finaleplaats in het duel met Adelaide United om het kampioenschap. Castelen bezat bij Western Sydney Wanderers al een status als cultheld, maar nu lopen ze helemaal weg met de aanvaller.

Nieuw dieptepunt in Turkije

{image[309782][left-half][]}Dat wedstrijden in Turkije nogal eens uit de hand lopen door misdragingen van fans, mag inmiddels helaas genoegzaam bekend zijn. Bij het duel tussen Trabzonspor en Fenerbahçe werd zondag een nieuw triest hoofdstuk geschreven in het boek met supportersgeweld. Een aanhanger van de thuisclub kwam in de slotfase het veld op, duwde een assistent-scheidsrechter tegen de grond en deelde rake schoppen en klappen uit. Beveiligers konden de barbaarse fan overmeesteren, waarna ze hem van het veld trokken. Trabzonspor stond mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie met 4-0 achter toen de raddraaier het veld op kwam rennen. De wedstrijd werd vanwege het incident gestaakt. De enige grassprieten die de vandaal voortaan van dichtbij krijgt te zien, zijn hopelijk die uit zijn eigen voortuintje.

[photo,97475,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen