Mata verbaast zich over eigen salaris: "Het is bizar"

Jw
25 april 2016, 22:10   Bijgewerkt: 25 april 2016, 22:20

Weinig profvoetballers klagen over de alsmaar stijgende lonen in het voetbal, maar volgens Juan Mata is de voetbalwereld doorgeslagen. De Spaanse dribbelaar van Manchester United zegt dat hij niet kan genieten van de zakelijke kant van voetbal. Hij denkt bovendien dat het een slechte invloed heeft op talenten, die op jonge leeftijd al gigantische salarissen opstrijken.

"Door de zakelijke belangen lijkt het alsof de eigenaar van een club belangrijker is geworden dan de supporters", begint Mata op de Spaanse televisie zijn verhaal. "Elke speler denkt dat hij Diego Maradona is als hij bij een grote club terechtkomt. Dat overkomt ons allemaal, maar dan zie je het ook gebeuren bij de jongere spelers. Je ziet kinderen die denken dat ze rocksterren zijn. Ze dragen opvallende kleren en rijden in flitsende wagens. Soms moet je ze apart nemen en toespreken."

Mata strijkt zelf zo'n 150.000 pond (ruim 193.000 euro) op per week. Een krankzinnig salaris, vindt hij zelf. "Het voetbal is op dit niveau heel lucratief. Het is alsof we in een soort zeepbel leven. Vergeleken met de rest van de samenleving verdienen we belachelijk veel geld. Het is niet te bevatten", vervolgt Mata. "In de wereld van voetbal verdien ik een normaal salaris. Maar vergeleken met 99,9 procent van Spanje en de rest van de wereld verdien ik bizar veel."

Door de alsmaar stijgende inkomsten uit televisierechten reiken clubs uit de Premier League hun spelers alsmaar hogere salarissen uit. Daarnaast brengt ook de opkomst van vermogende Chinese clubs alleen maar meer geld naar het voetbal.

[photo,96308,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen