Maradona: "Als hij blank was, speelde hij voor Barça of Real"

26 april 2016, 08:06

Diego Maradona speelde tussen 1984 en 1991 voor Napoli en volgt de club nog steeds op de voet. In gesprek met de televisiezender Piùenne laat hij zijn licht schijnen op de recente ontwikkelingen bij Napoli, zoals het verliezen van de laatste hoop op de landstitel. Omdat Napoli van AS Roma verloor, kroonde Juventus zich opnieuw tot landskampioen.

Niet geheel op eigen kracht, volgens Maradona. "Juventus heeft fantastische spelers, maar de club heeft ook de arbitrage mee. Dat is niet nieuw, de Juve-spelers hebben altijd gelijk. Het was bijvoorbeeld schandalig dat het zuivere doelpunt van Fiorentina werd afgekeurd", refereerde Maradona aan de wedstrijd die Juventus met 1-2 won.

Niet alleen de scheidsrechters zijn een doorn in het oog van de voormalig wereldster, ook het racisme in de voetbalwereld frustreert hem. Zo is Maradona erg te spreken over Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly, maar vermoedt hij dat hij door zijn huidskleur wordt onderschat. "Hij is een fenomeen. Als hij blank was, speelde hij voor FC Barcelona of Real Madrid."

Ook Gonzalo Higuaín kan op veel lof van de Argentijn rekenen. "Higuaín scoort dit seizoen in bijna iedere wedstrijd, het is ongelofelijk", aldus Maradona over zijn landgenoot. "Zo'n seizoen is onmogelijk te herhalen, dus ik denk dat Napoli hem in de zomer verkoopt voor een uitstekende prijs. Met dat geld kan het elftal worden versterkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen