Van Velzen vertrok naar United na uitblijven aanbieding Ajax

27 april 2016, 10:50

Gyliano van Velzen maakte als zestienjarige 'noodgedwongen' de overstap van Ajax naar Manchester United. De aanvaller slaagde niet, maar heeft geen spijt van zijn beslissing. Naar eigen zeggen hadden de Amsterdammers geen vertrouwen in hem.

In 2010 waagde Van Velzen de overstap naar Engeland. Een aanbieding van Ajax bleef uit. "Als ik die aanbieding had gekregen, was ik gebleven. Voor een jongen van zestien is het goed in zijn eigen omgeving te blijven. Dat vond mijn moeder ook. Bovendien is Ajax mijn club, van jongs af aan. Dat was mijn droom, maar er was kennelijk geen vertrouwen in me", vertelt de 22-jarige speler van FC Volendam aan Voetbal International.

"Manchester United boos me een serieuze kans, ik zou gek zijn geweest als ik het niet had gedaan." Van Velzen kreeg kritiek te verwerken toen hij naar United vertrok. "Mensen weten helemaal niet waarom je iets doet, hebben direct een mening klaar. Ik zou het om het geld hebben gedaan. Dat is gewoon onzin. Ik heb echt geen miljoenen verdiend, verre van dat zelfs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen