Onana had moeite met overstap van Barcelona naar Ajax

27 april 2016 – André Onana had in het begin moeite met zijn overstap van FC Barcelona naar Ajax. Inmiddels is de keeper anderhalf jaar in Amsterdam en staat hij onder de lat bij het beloftenelftal.

Onana had moeite met overstap van Barcelona naar Ajax

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik heb die stap als best moeilijk ervaren. Ik speelde er goed en voelde me een geliefde speler. Het was daarom een moeilijke keuze Barcelona te verlaten. Dat wil niet zeggen dat ik hier niet gelukkig ben. Ik waardeer de filosofie achter de club en heb het heel erg naar mijn zin", vertelt Onana op de website van Ajax.

"FC Barcelona en Ajax hebben ook overeenkomsten. Bij beide clubs hebben keepers een meevoetballende rol binnen het team", maar volgens Onana zijn er meer verschillen. "Ajax is totaal anders dan Barcelona. Veranderingen zijn nooit makkelijk, maar dat ik hier terecht ben gekomen is hartstikke mooi."

De communicatie is soms nog een probleem. "Ik probeer het wel hoor, maar ik vind het moeilijk. Alledaagse gesprekken zijn voor mij nog heel lastig, maar als ik onder de lat sta weet ik precies wat ik moet zeggen. Ik mis mijn familie heel vaak. Zodra ik vrij ben reis ik naar Kameroen om ze op te zoeken."

Ajax

gerelateerd