Van Gaal: "Altijd op zoek geweest naar kopie Litmanen"

Jw
28 april 2016, 23:51

Jari Litmanen presenteerde vandaag in Nederland zijn biografie. De begaafde nummer tien van het Ajax dat in 1995 de Champions League won, werd in een radioboodschap toegesproken door zijn oude trainer Louis van Gaal. De huidige coach van Manchester United had lovende woorden over voor de Fin.

"Ik ben in mijn carrière altijd op zoek gegaan naar een kopie van jou. Een groter compliment kan ik je niet geven", zei Van Gaal in het radioprogramma Langs de Lijn. "Kijk naar Luis Enrique, kijk naar Thomas Müler en kijk naar Wayne Rooney. Maar niet alleen als speler was je een voorbeeld, maar ook als mens. Je bent een sociaal bewogen man en een modelprof. Daar bedank ik je ook voor."

Litmanen liet zelf ook zijn licht schijnen over het voetbal. "Het spel vind ik nog altijd geweldig, maar veel eromheen vind ik niets. Steeds meer draait het om geld. Elke club in de Premier League krijgt zo veel geld. Dat vind ik niet normaal en het verpest de sport. Het is goed dat er dagelijkse dingen, zoals een sportcentrum, worden verbeterd, maar er is nu een Champions League waar ook de nummers twee, drie en vier aan meedoen. Het is een internationale competitie geworden, waar de grootste clubs aan meedoen om geld te verdienen. Daarom verhuizen spelers ook zo snel naar een andere club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen