Verschillende belangen bij PEC Zwolle en Excelsior

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 april 2016 – Waar PEC Zwolle volop meedoet om deelname aan de play-offs om Europees voetbal, daar doet Excelsior er in de laatste weken van de reguliere competitie alles aan om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. Zondag, in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie, treffen beide teams elkaar op het Rotterdamse Woudestein.

Verschillende belangen bij PEC Zwolle en Excelsior

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jans: "Als we winnen, zitten we in de play-offs"

PEC Zwolle kan zich tegen Excelsior definitief plaatsen voor de play-offs, maar is daarvoor wel afhankelijk van de concurrentie. Coach Ron Jans is met dat laatste niet al te veel bezig. "We focussen ons op onszelf. Maar als we winnen van Excelsior zitten we in de play-offs", stelt de oefenmeester in gesprek met De Stentor.

Wel zal PEC Zwolle dan weer eens op vreemde bodem moeten winnen. De voormalig bekerwinnaar wist de laatste vijf thuisduels allemaal te winnen, maar daartegenover staan vier opeenvolgende nederlagen in een uitwedstrijd. "Maar het vertrouwen is er wel en de sfeer is ook goed", aldus Jans, die niet kan beschikken over Ryan Thomas, Bart Schenkeveld, Mustafa Saymak en Thanasis Karagounis.

Groenendijk: "Druk haalt het beste in je naar boven"

Excelsior staat op doelsaldo onder de nacompetitiestreep. Het heeft net als Willem II 26 punten, maar mindere doelcijfers dan de Tilburgers. "We hebben nog steeds een goede kans om over anderhalve week klaar te zijn. Er staan nog twee lastige wedstrijden op het programma, maar we hebben al meerdere malen laten zien dat wanneer we zelf goed zijn we tegen iedereen kunnen presteren", zegt trainer Alfons Groenendijk op de clubwebsite. "Je merkt op de training dat iedereen weet waar het om gaat. Druk haalt het beste in je naar boven, hopelijk is dat zondag ook zo."

"PEC Zwolle heeft een goede ploeg, die nog strijdt om de play-offs om Europees Voetbal. Zij zullen dus gemotiveerd naar Woudestein komen. Wij zijn echter goed voorbereid. De competitie nadert zijn climax, dus wij moeten er staan. Wij moeten er alles in stoppen wat we hebben. We gaan spelen om te winnen, wij hebben niet de ploeg om alleen maar achteruit te leunen. We gaan niet te veel kijken naar onze directe concurrenten, het belangrijkste is dat wij zelf een goed resultaat behalen. We zullen ongetwijfeld ook dingen meekrijgen van andere duels, onze aandacht zal echter volledig op deze wedstrijd gericht zijn", aldus Groenendijk, die niet kan beschikken over Bas Kuipers, Jurgen Mattheij, Alessandro Damen en Filip Kurto.


Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd