Trainer Jan de Jonge vertrekt voortijdig van Cyprus

29 april 2016, 17:52

Jan de Jonge is twee wedstrijden voor het einde van het seizoen vertrokken bij het Cypriotische Nea Salamina Famagusta. De 53-jarige oefenmeester was sinds de zomer van 2015 werkzaam bij die club. De Jonge leidde Nea Salamina naar de kampioenspoule in de hoogste divisie, wat de spelers en hem een financiële bonus zou opleveren. Daar kan de club nu echter niet aan voldoen.

"Ik ben eerder weggegaan. Dat scheelt weer voor de club. En we hebben goede afspraken gemaakt om de rest van het geld over te maken", verklaart De Jonge tegen RTV Drenthe. "Het voetbal op Cyprus steekt heel anders in elkaar dan hier. Ik heb veel Zuid-Europese toestanden meegemaakt. Ik ben iets te jong om dat langer dan een jaar te doen. Ik heb wel een geweldig jaar gehad. En met de kennis van nu zou ik het zeker weer doen. Maar uiteindelijk moet je ook zeggen: we gaan weer terug".

Nea Salamis eindigde in de reguliere competitie knap als zesde en mocht daardoor als laatste mee naar de kampioenspoule, maar daarin werden alle acht de duels tot dusver verloren. APOEL Nicosia, de werkgever van Boy Waterman, kroonde zich eerder deze week tot kampioen van Cyprus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen