Atlético dankzij tiende 1-0 van seizoen aan de leiding

30 april 2016, 20:08

Atlético Madrid is, in ieder geval voor even, de nummer één in de Primera División. Los Rojiblancos wonnen zaterdagavond in een heerlijk lentezonnetje met 1-0 van Rayo Vallecano. De winst in de Madrileense derby betekent alweer de tiende (!) 1-0 competitiezege van het seizoen voor Atlético.

Aartsrivaal Real Madrid won eerder op deze zaterdag met 0-1 bij Real Sociedad, waardoor Atlético moest winnen om de titelconcurrent weer te passeren. Dat gebeurde, met dezelfde cijfers als Real. Coach Diego Simeone, die zelf wegens een schorsing op de tribune van het Estadio Vicente Calderón zat, opteerde voor het duel met de laagvlieger voor een B-team, maar dit werd Atlético niet fataal.

Helemaal van harte ging het absoluut niet bij de thuisploeg, die in de eerste helft duidelijk zoekende was. Atlético had een impuls nodig, omdat Vallecano haar huid nogal duur verkocht. Deze impuls diende zich na 55 minuten spelen aan. Antoine Griezmann, dit seizoen al zo vaak het goudhaantje van Atlético, kwam binnen de lijnen en schoot de thuisploeg koud in het veld na de zege.

De eveneens ingevallen Fernando Torres kreeg nog een gouden kans om er 2-0 van te maken, maar het bleef bij 1-0 in Madrid, waar de gasten ook nog de nodige kansen kregen. Het is alweer de 23ste clean sheet voor Atlético, wat een groot compliment is voor doelman Jan Oblak en zijn ijzersterke verdediging.

Atlético staat nu weer één punt boven Real Madrid. FC Barcelona kan weer op doelsaldo boven Simeone en co terechtkomen, als het later op deze avond wint van Real Betis (uit, 20.30 uur).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen