Lyon en Monaco houden CL-strijd razend spannend

30 april 2016, 23:07

Paris Saint-Germain is al lang en breed kampioen in de Ligue 1, maar het is nog wel de vraag wie de Parijse formatie gaat vergezellen in de groepsfase van de Champions League: Olympique Lyon of AS Monaco?

Twee speelronden voor het einde staan Lyon en Monaco samen op de tweede plaats, met 62 punten uit 36 optredens. Omdat Lyon betere doelcijfers heeft dan de Monegaskische concurrent, heeft de equipe uit Zuid-Frankrijk de beste papieren om tweede te worden en daarmee rechtstreekse Champions League-toegang te realiseren. De ploeg die als derde eindigt zal in de volgende jaargang uitkomen in de voorronde van het kampioenenbal.

Lyon won zaterdagavond met 2-1 van Gazélec FCO Ajaccio, dat één plaatsje boven de degradatiezone staat. Rachid Ghezzal en John Tshibumbu waren in de eerste helft trefzeker voor de ploeg uit Zuid-Frankrijk, Gregory Pujol deed na rust wat terug namens de Corsicaanse bezoekers.

Monaco had vrij veel moeite met En Avant de Guingamp, maar won wel met 3-2 in het eigen Stade Louis II. Lacina Traoré, Nabil Dirar en Bernadro Silva verzorgden de doelpunten tegen Guingamp, waarvoor Mevlut Erdinç en Benjamin Brou Angoua tot scoren kwamen.

Volgende week staat de spannende en veel bepalende kraker tussen Lyon en Monaco op het menu in de Ligue 1. Lyon gaat daarna nog op bezoek bij Reims, Monaco treft Montpellier voor het eigen publiek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen