Ajax na klinkende winst nog één horde verwijderd van titel

1 mei 2016, 16:22   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 17:02

Ajax was de afgelopen tijd al de grote favoriet voor het kampioenschap van Nederland en heeft de landstitel nu echt voor het grijpen. De Amsterdammers wisten FC Twente zondagmiddag in de eigen ArenA met 4-0 te verschalken en staan daarom nog altijd (ruim) op doelsaldo boven PSV, dat op de voorlaatste speeldag wel met 6-2 van SC Cambuur won.

Frank de Boer gaf Vaclav Cerny voor het eerst in de Eredivisie de kans in de basis en de 18-jarige Tsjech liet meteen zien waarom zijn trainer dit deed. Hij betaalde het vertrouwen terug met een fraai doelpunt in de 37ste minuut. De vleugelaanvaller werd gelanceerd door Joël Veltman, die Jerson Cabral keurig de bal afsnoepte, passeerde Bruno Uvini vervolgens op snelheid en knalde met rechts hard raak in de korte hoek. Een mooi moment voor Cerny, die door het dolle heen was.

De tweede helft begon met afstandsschoten van Veltman en Ziyech en een uitstekende kans voor Ajax. Nick Viergever prikte de bal echter vanuit kansrijke positie op de paal. Na een stuiterschot van Amin Younes en vrije trap van Nemanja Gudelj kwam Twente bijna langszij, ware het niet dat Cillessen goed pareerde op een schot van Ziyech.

Nadat Jairo Riedewald zijn rentree maakte na blessureleed, maakten Mike van der Hoorn, Viktor Fischer en Younes een einde aan alle onzekerheid. Van der Hoorn knikte de 2-0 binnen uit een prima voorzet van Younes, de net ingevallen Fischer bepaalde met een droge schuiver de stand op 3-0 en Younes tekende met een pegel in de kruising op fraaie wijze voor het slotakkoord. Na deze bevrijdende goals heerste er een kampioenssfeer ('Johan, Johan, we worden kampioen') in de ArenA, maar Ajax is er natuurlijk nog niet.

Twente heeft nu al zeventien competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen van een club uit de traditionele top-drie (G6, V11) en staat nu dertiende op de ranglijst. De Tukkers sluiten het seizoen volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Overigens was de steun van de Twente-fans weer te bewonderen. De honderden meegereisde supporters toonden onder meer een spandoek met de tekst 'Spelen om het kampioenschap of ergens onderaan, wij blijven achter de club staan'.

[photo,97584,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen